Enter to the site
Enter with ETR loginname    Mainpage  |  Help
 
Segítsen kollégáin a PTE Szolidaritási Alapjának támogatása révén!
2012.04.17. | Comments: 0     
Poll
Other news

Társadalmi és emberi felelősségünk és kötelességünk is megoldást találni, lehetőségeinkhez mérten enyhíteni Egyetemünk azon dolgozójának gondjain, akiket a cafeteria keret csökkenése hozott nehéz helyzetbe. Épp ezért az egyetemi polgárokat tisztelettel arra kérjük, hogy lehetőségeikhez képest támogassák az erre a célra létrehozott Szolidaritási Alapot.
A Pécsi Tudományegyetem finanszírozásában bekövetkezett változások mellett is kiemelt figyelmet érdemlő körülmény, hogy a béren kívüli juttatások csökkentése érzékenyen érinti az alacsony keresetű munkavállalókat.A 2012. évre megállapított 20.000 Ft-os személyi cafeteria keret a korábbi években nyújtott juttatáshoz képest jelentős forráskiesést jelent több mint kétezer egyetemi munkavállalónak, hiszen számukra a béren kívüli juttatás lényeges bevételnek számított. Tudjuk és tapasztaljuk, hogy vannak olyan munkavállalók, családok, akiket egzisztenciálisan komolyan megterhel ez a kényszerű döntés.


Társadalmi és emberi felelősségünk és kötelességünk is megoldást találni, lehetőségeinkhez mérten enyhíteni a nehéz élethelyzeteken. Meggyőződésem, hogy minden közösség egészséges létezésének, működésének alapja az önzetlenség, a cselekvő emberi figyelem, a tettben és annak mértékében megnyilvánuló segítőkészség.


Szenátusi döntés született arról, hogy az Egyetem a Klinikai Központ áldozatos, embert próbáló munkát végző, kis keresetű egészségügyi dolgozói jövedelem kiesésének kompenzálására Szolidaritási Alapot hoz létre, amelynek forrását az Egyetem részben a meglévő megtakarítások átcsoportosításából, részben a magasabb jövedelmű közalkalmazottak önkéntes felajánlásaiból képezi.


Kérem Önt, amennyiben módja és lehetősége van, felajánlásával támogassa a Szolidaritási Alapot. Támogatását a 10024003-00282716-00000000 bankszámlaszámra történő utalással (a közleményben, kérem, tüntesse fel: Szolidaritási Alap), egyénileg vagy a Humán Szolgáltató Irodának adott utalási megbízással, illetve csekkes befizetéssel teheti meg. Az „Átutalási megbízás” nyomtatvány a http://hr.pte.hu/hirek/394 címen a „Tájékoztatók és nyomtatványok” csomagban érhető el, a kiállított csekkek pedig megtalálhatóak az Egyetem portáin és pénztáraiban.Segítő támogatását mindenki nevében megköszönve:


Dr. Bódis József
rektor