Enter to the site
Enter with ETR loginname    Mainpage  |  Help
 
Eseménydús volt az év vége a Pécsi Tudományegyetemen
2012.02.01. | Comments: 0     
Poll
Other news

Tisztelt Egyetemi Polgárok, Dolgozók, Hallgatók! Ezekben a napokban már mindannyian meghitt hangulatban készülünk a közelgő ünnepekre. A hétköznapjainkat betöltő egyetemi létünkre is kicsit patetikusabban tekintünk, gondolatainkban is inkább az eredményeinket, szép és örömteli pillanatainkat idézzük fel.


Így van ez jól, különösen annak tükrében, hogy az őszi szemeszter elején már érezhető volt, nehéz hónapok várnak ránk. A formálódó Felsőoktatási Törvény, a felsőoktatást sújtó elvonások és az Egyetemünkön zajló konszolidációs program mindenkit érzékenyen érintettek. A problémák áthidalásához Egyetemünk minden egységének összefogására szükségünk van, éppen ezért köszönöm mindenki áldozatkészségét és együttműködését, melynek köszönhetően sikerült továbbra is intézményünk érdekeit a fókuszban tartani.

Az őszi hónapok komoly feladatok elé is állították Egyetemünket, hiszen be kellett nyújtanunk a Magyar Akkreditációs Bizottság számára az intézményakkreditációs értékelési dokumentációnkat, mely alkalmat nyújtott arra is, hogy egy fajta önértékelést tartsunk a naprakész adatok összegzésével. Ez a tevékenység segített abban is, hogy számba vegyük erősségeinket és gyengeségeinket, együttesen alakítsuk ki jövőképünket.

Igyekszünk Egyetemünk életét minél nyitottabbá tenni, működését racionalizálni. Az Egyetem Vezetésének kiemelt célja a szakmai elvárásoknak és kari igényeknek megfelelő szolgáltató szellemű szervezet kialakítása, a párhuzamosságok megszüntetése. Jelentős számú sikeres közbeszerzést bonyolítottunk le, megkezdődött az iratkezelés, a gondnoksági feladatok, valamint a kollégiumi szolgáltatások ésszerűsítése, a hatékonyabb és koncentráltabb jogi szolgáltatások érdekében pedig januártól indítja működését a Jogi Igazgatóság.

A közvéleményt élénken foglalkoztató ügyek kapcsán elmondható, hogy megnyugtató döntés született a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karát érintő feltételezett hűtlen kezelés kapcsán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást.

Fontos tehát, hogy tovább tudjunk lépni, és jövőképünk alakításánál azok a fantasztikus eredményeink kerüljenek a figyelem középpontjába, melyek között szerepel például az, hogy az utóbbi öt év legjobb jelentkezési és felvételi eredményeit érte el a PTE. Növekedett az Egyetemünkre jelentkezők, és a PTE-t első helyen megjelölők száma is, mely a fiatalok töretlen bizalmát mutatja intézményünk irányába. Orvoskarunk oktatói gárdája valamennyi magyar felsőoktatási intézmény valamennyi karát figyelembe véve bizonyult a legkiválóbbnak.

Örömteli összefoglalnom az utóbbi negyedév történéseit is. Számos kiváló eredmény és kiemelkedő esemény fémjelzi a PTE működését.


Szeptember 23-án a Természettudományi Kar volt a házigazdája a Kutatók Éjszakáján Pécsett rendezett programoknak. Az európai uniós rendezvénysorozat keretében a TTK Ifjúság úti épületében, valamint az ÁOK elméleti tömbjében zajlottak bemutatók, kísérletek, előadások és kiállítások. Az érdeklődő közönség kora estétől egészen hajnalig válogathatott a színvonalas programok között. Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló fesztivál-jellegű esemény célja az volt, hogy közérthető módon népszerűsítse a tudományos eredményeket és a kutatói életpályát.Ahogy arról már a szeptemberi hírlevelemben is beszámoltam, nagy örömünkre szolgál, hogy egyre szorosabb kapcsolat épül a Pécsi Egyházmegye és Egyetemünk között. Ennek eredményeképp új kezdeményezés indult útjára a Magyar Katolikus Kultúra Napja alkalmából október 5-én este a Pécsi Székesegyházban megrendezett egyetemi tanévnyitó koncerttel. A hagyományteremtő céllal megrendezett különleges eseményen megteltek a padsorok hallgatókkal, oktatókkal, egyetemi polgárokkal.

Az 1956-os forradalom évfordulóján megemlékezéssel egybekötött Díszdoktoravató Ünnepi Szenátusi Ülésre került sor október 21-én. Egyetemünk díszdoktori címében részesült Bernd Neumann, a Németországi Szövetségi Köztársaság kulturális államminisztere, Gerhard Hausladen, a Müncheni Műszaki Egyetem professzora, és Denys Neville Wheatley, az Aberdeeni Egyetem professzora. "Címzetes egyetemi tanári" kinevezést vehetett át Thomas Sutter, a Department of Visceral, Thoracic, Vascular and Pediatric Surgery, Hoyerswerda Hospital igazgatója.A PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar új névadásának alkalmából októberben konferenciát és Hetedik Nemzetközi PHD és DLA Szimpóziumot rendezett. Az informatika egyre fontosabb szerepet játszik a Kar oktatási profiljában, a névváltoztatás is ezt a tendenciát hivatott tükrözni.

Tehetségnapot rendezett a Pécsi Tudományegyetem november 8-án. Ugyan a Tehetségnap ilyen formában első alkalommal került megszervezésre, de a tehetséggondozást az Egyetem már régóta kiemelt feladataként kezeli, igyekezve olyan hátteret biztosítani a kiemelkedő képességű diákoknak, mely a további fejlődésüket szolgálja.

Idén is gazdag programmal vett részt a Pécsi Tudományegyetem a november 3-30. között országszerte zajló Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozaton.

A Pécsi Tudományegyetem november 3-án Ünnepi Szenátusi Ülést rendezett ez alkalomból. Az eseményen az Egyetem Szenátusa elismeréseket és kinevezéseket adott át az intézmény oktatóinak, hallgatóinak. Az illetékes karok javaslatára professor emeritus címet adományozott Bajnóczky István egyetemi tanárnak, Rétfalvi Sándor egyetemi tanárnak, Wild Katalin professzor asszonynak, valamint Rohonyi Zoltán egyetemi tanárnak.

November 23-án, Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián „A humán reprodukció kihívásai a XXI. század elején” címmel zajlott tudományos ülés, november 28-án pedig a Zsolnay Kulturális Negyedben került sor "Egészség-Betegség" címmel ünnepi tudományos rendezvényre.

A Magyar Rektori Konferencia számára, akárcsak Egyetemünk számára, az utóbbi negyedév kihívásokkal volt teli. A Felsőoktatási Törvény és a felsőoktatás jövője kapcsán betöltött szerepe a homloktérbe került, éppen ezért a testület december 2-án Pécsett megrendezett ülése kiemelkedő fontosságú volt számunkra is. A felsőoktatási intézmények vezetőinek a tanácskozást követően alkalmunk nyílott egyetemi eredményeink mellett az Európa Kulturális Fővárosa Program beruházásait, köztük az új Egyetemi Negyedet is bemutatni.


A tanácskozás résztvevői meghívást kaptak a Kodály Központba is, ahol ezen a napon második alkalommal rendeztük meg a Művészeti Kar kiváló művészeinek közreműködésével Egyetemi Koncertünket. A kezdeményezés célja amellett, hogy az egyetemi polgárok számára magas színvonalú koncertek keretében hozzuk még közelebb a zene csodálatos világát, egyúttal az egyetemi közösség, az összetartozás érzésének erősítése is volt. Úgy vélem az Adventet köszöntve, a meghitt hangulatú koncert mindenki számára felejthetetlen élmény marad. Az est meglepetésének szántuk a bejelentést, mely szerint jövőre indul a PTE Zenélő Egyetem programja, mely egyszerre  hivatott segíteni az alkotást, a tehetségek számára a térnyitást és a populáris zene értő befogadását.

Az év vége közeledtével december 12-én a média képviselőnek részvételével megrendeztük az Adventi Sajtószalont, összegezve a mögöttünk álló év legfontosabb történéseit. Átadtuk „A pécsi felsőoktatásért” sajtódíjat is, melyet az idei évben Angyal Zoltán, a Magyar Távirati Iroda tudósítója nyert el. Mint elmondta, nyolc éves baranyai tartózkodása alatt 6300-nál több hírt és tudósítást írt, melyből 544 szólt a PTE-ről vagy érintette az intézményt. Az esemény egyben jó alkalom volt arra, hogy a sajtó és média munkatársaival nyitott párbeszéd alakuljon ki, hangsúlyozva a mindenkori tárgyilagos tájékoztatás jelentőségét.

A számos eseményen felül az elmúlt negyedévben kimagasló eredmények is születtek.

Lassan hagyománnyá válik, hogy minden évben beírja magát a Guiness Rekordok Könyvébe valamilyen fantasztikus teljesítménnyel intézményünk. Az első, nem hivatalos adatok szerint megdőlt az egyszerre együtt kísérletezés világrekordja szeptember 30-án. A Magyar Kémikus Egyesület koordinálásával hét magyar városban egyszerre végzett kísérlet házigazdája Pécsett a PTE Természettudományi Kar Kémia Intézete volt, ahol több mint 300-an csatlakoztak a kezdeményezéshez. A cél a világrekord megdöntésén túl természetesen a természettudományos érdeklődés, a kémia iránti figyelem felkeltése volt.

Sportolóink is komoly eredményekkel örvendeztettek meg minket. A PTE-PEAC-PVSE párbajtőrözője, Berta Dániel megszerezte a pécsi vívás történetének első Világkupa-elsőségét 93 sportoló közül állhatott a dobogó legtetejére a Luxemburg fővárosában rendezett junior (U20) férfi Világkupa-versenyen. Ugandában pedig Nagy András, a Természettudományi Kar testnevelő tanár mesterszakos hallgatója lett interkontinentális bajnok kick-bokszban a WKF (World Kick Boxing Federation) által szervezett megmérettetésen.

Ugyancsak világra szóló sikert aratott Szentpéteri József természetfotós, aki megnyerte az amerikai természetvédelmi szervezet, a National Wildlife Federation fődíját. A 41. alkalommal megrendezett, a világ egyik legjelentősebb szakmai eseményeként számon tartott nemzetközi természetfotós verseny győztesére Egyetemünk méltán büszke, hiszen a biológus kutatóként végzett fotós a PTE Növénytani Tanszékén doktorált. A győztes természetfotó Magyarországon készült, és egy gyurgyalagot ábrázol, amint fecskefarkú lepkét visz fészekodújához.


Az eredmények mellett számos olyan kezdeményezés és ötlet is Egyetemünkhöz köthető, melyekre méltán vagyunk büszkék.

Sikeres, több mint két éves programot zártunk ebben az évben. Az európai uniós támogatással megvalósult Nyitott Egyetem küldetése a PTE tudásbázisán keletkezett eredmények bemutatása és elismertetése volt, elősegítve ezzel a tudomány és a társadalom közötti kommunikációt, a tudományos ismeretterjesztést.

Úgy vélem, Egyetemünk akkor lehet sikeres, ha olyan közösséget képes kovácsolni, hogy a végzett hallgatók, öreg diákok is úgy érezhetik, továbbra is tagjai, és a diploma megszerzését követően is nyitott számukra. Éppen ezért a PTE kiemelt figyelmet szentel az alumni hálózatnak. A „Pécsi diploma - a közös nevező" elnevezésű ősszel indult kampány szervezői az összetartozást erősítő, a különböző karokon végzettek között is kapcsolatokat kereső és felmutató webes, videós, grafikus és fotós megoldások mellett a pécsi diplomák terjedési térképét is szeretnék megrajzolni választ keresve arra, hová jutottak el a világban a pécsi diplomák, milyen sokfelé működik a pécsi egyetemen gyarapított tudás.

Emellett fontos megemlíteni, hogy ugyancsak az alumni tagoknak indult az őszi szemeszterben hagyományteremtő jelleggel és heti rendszerességgel az Alumni Akadémia, melynek célja, hogy hozzájáruljon a munkahelyen, és a társasági életben szükséges kompetenciák fejlesztéséhez, és olyan többletet adjon, melyek jelentős mértékben segíthetik a sikeres munkaerő-piaci beilleszkedést.

Ahogy arról már ősz elején is beszámolhattam, számos fejlesztési projekt, rekonstrukció zajlik párhuzamosan intézményünkben, melyek közül többet is örömmel vehettek birtokba Egyetemünk hallgatói, polgárai.

Megnyitott a Kerényi Sziget, mely a Bölcsészettudományi Kar, Kari Tudományos Diákköri Tanácsának és a Kerényi Károly Szakkollégiumnak ad otthont a Botanikus Kertben felszabadult épületben.

A Botanikus Kert rekonstrukciója is véget ért, a záró rendezvényére november 16-án került sor. Az 1952-ben létrehozott kert 1989 óta helyi védettségű terület, melynek gyűjteményeiben jelenleg 7000 féle növény található, melyek közül a védett vagy fokozottan védett fajok száma 350, a területén megfigyelt 66 állatfajból pedig 60 védett.

Ahogy arról előző hírlevelemben beszámoltam, látványosan, napról-napra érzékelhető tempóban zajlik a Science Building építése. Ennek a feszített munkának köszönhetően november 28-án Bokrétaavató ünnepségre kerülhetett sor. A szerkezetépítési munkálatok befejezését a város és a kivitelezést végző Grabarics Építőipari Kft. képviselőivel közösen ünnepelhettük meg.


A Zsolnay Negyedben is pezsgő az élet. Az őszi szemesztert már az új épületekben kezdhették meg a Művészeti Kar hallgatói és oktatói, a Zeneművészeti Intézet pedig a költözést követően egy kiemelkedő minőségű hangversenyteremmel is gazdagodott, melyet Liszt Ferencről neveztek el, és októberben avattak fel. Ezt a kari könyvtár megnyitása követte, melyre december 14-én került sor. Beszámolhatunk arról is, hogy elkészült a bölcsészek épülete. A Kar számára épített „E" épületet december 7-én került átadásra, melybe várhatóan január végén költözik a Szociológia, valamint a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék. Pár nappal az átadást követően, december 10-én a 15 éves Janus Egyetemi Színház nyitotta meg nagy sikerrel új otthonát Weöres Sándor művével, a Holdbéli csónakossal.Örömteli, hogy a felsőoktatási egységeink mellett a középiskoláink is sikeres projektekben vesznek részt. A magyar közoktatás történetének talán soha nem látott technikai fejlesztésére adott lehetőséget a 2007-ben európai uniós források felhasználásával indult országos projekt. Sok száz általános és középiskola, köztük a Pécsi Tudományegyetem négy gyakorlóiskolája, a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola, a PTE 1. sz. Gyakorló Általános Iskola, a PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, valamint a szekszárdi PTE Illyés Gyula Főiskolai Kar Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda kapott korszerű oktatástechnikai és informatikai eszközöket. A négy iskola összesen 112 darab számítógéppel, 40 darab tantermi csomaggal, 8 db szavazócsomaggal, egy szerverrel, 4 db WIFI csomaggal, valamint 14 darab SNI csomaggal gazdagodott közel 70 millió Forint értékben.

Október elején érkezett a bejelentés, hogy újabb projekt indult az Általános Orvostudományi Karon, mely nemzetközi összefogás keretében a jövő biotechnológiai szakembereinek képzését célozza meg. A régió gazdasági fejlődésében kiemelt szerepet játszik ez a projekt, hiszen a minőségi oktatás révén magasan képzett szakemberek biztosíthatók, amelyek jelentős vonzóerőt jelentenek mind a gyógyszeripari, mind más orvosi biotechnológiai vállalatok számára.

Kerek évfordulót ünnepelt Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató, a PTE kiváló emeritus professzora, aki idén töltötte be 80. életévét. A Bölcsészettudományi Kar Néprajz-Kulturális Antropológia Tanszéke november 17-én rendezett ünnepséget a jeles alkalomból a kar konferenciatermében barátok, kollégák körében, és meglepetés tanulmánykötettel, valamint az ünnepre készült portréfilmmel kedveskedtek az ünnepeltnek. Professzor Úrnak ezúton is sok szeretettel gratulálok, jó egészséget és töretlen alkotó kedvet kívánok.


Azt, hogy Egyetemünk jó úton jár, a kimagasló beiskolázási eredmények mellett az itt dolgozók, oktatók és tanulók tevékenységének számos elismerése is jelzi.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDK) Elnöksége az egyetemi tehetséggondozás területén végzett eredményes munkája, valamint az Orvos- és Egészségtudományi Szakmai Bizottság elnökeként végzett tevékenysége elismeréseképpen Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesítette Dr. Balogh Pétert.

Egyetemünkre került a Junior Prima Díj, melyet Boros Julianna, a PTE Bölcsészettudományi Karának egyetemi tanársegéde vehetett át október 17-én, Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában, a budapesti Szent Margit Gimnáziumban. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalokat jutalmazó díjat 2011-ben 8 kategóriában tíz-tíz tehetséges ifjú kapta meg. Boros Julianna a „Magyar oktatás és köznevelés” kategóriában a hátrányos helyzetű fiatalok oktatási lehetőségeinek segítéséért részesült a kitüntetésben.


A Pécsi Tudományegyetem számos oktatója részesült OTDT elismerésben. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) Elnöksége a XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia Emlékérmével ismeri el a felsőoktatási tehetséggondozás érdekében hosszú időn keresztül kifejtett eredményes munkát.

A díjazottak:

Dr. Béli Gábor, egyetemi docens, Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Jogtörténeti Tanszék
Dr. Horváth Győző, egyetemi adjunktus, Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar, Állatökológiai Tanszék
Dr. Putnoky Péter, tszv. egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA doktora, Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar, Genetikai és Molekuláris Biológiai Tanszék
Dr. Rudl József tszv. egyetemi docens, Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar, Földrajzi Intézet Regionális Földrajzi Tanszék
Dr. Tóth József, egyetemi tanár, Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar, Földrajzi Intézet, Társadalomföldrajzi- és Urbanisztikai Tanszék
Dr. Sashalmi Endre, egyetemi docens, tanszékvezető-helyettes, Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, Középkori és Koraújkori Történeti Tanszék
Dr. Kunsági-Máté Sándor, egyetemi docens, Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar, Általános és Fizikai Kémia Tanszék
Dr. Barancsuk János, tszv. egyetemi tanár, Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdasági- és Regionális Tudományok Intézete
Dr. Perényi László Mihály, tszv. egyetemi docens, Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar, Épületszerkezettan Tanszék
DLA Somody Péter, tszv. egyetemi tanár, Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar, Vizuális Művészeti Intézet
Dr. Helyes Zsuzsanna, egyetemi docens, az MTA doktora Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet
Dr. Koltai Dénes, tszv. egyetemi tanár, intézetigazgató, dékán Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Andragógiai Intézet, Andragógiai Tanszék
Dr. László János, tszv. egyetemi tanár, az MTA doktora Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Pszichológiai Intézet, Szociálpszichológia Tanszék
Dr. Schadt Györgyné Molnár Mária, egyetemi docens, Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, Szociológia Tanszék
Frankné dr. Font Márta, tszv. egyetemi tanár, az MTA doktora, Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, Történettudományi Intézet, Közép- és Koraújkori Történeti Tanszék
Dr. Husz Mária, egyetemi docens, Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar, Kultúratudományi Intézet, Kultúrelméleti és Szociológiai Tanszék

A Pécsi Tudományegyetem számos oktatója vehetett át rangos elismerést a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Pécsi Akadémiai Bizottság Székházában megrendezett eseményen.
A Pécsi Akadémiai Bizottság ezüstplakettjét vehette át Kovács L. Gábor egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese.
Zsolnay Tudományos Díjban részesült Szűcs István, a PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Környezetmérnöki Tanszék egyetemi docense.
Tudományszervezési Díjat vehetett át Orbán Jolán, a PTE Bölcsészettudományi Kar Modern Irodalomtörténeti és Irodalomelméleti Tanszék egyetemi tanára.
A Pécsi Akadémiai Bizottság fiatal kutatóknak járó tudományos díját Rab Virágnak, a PTE Bölcsészettudományi Kar Modernkori Történeti Tanszék egyetemi adjunktusának, és Agócs Attilának, a PTE Általános Orvostudományi Kar Biokémiai és Orvosi Kémiai Intézet egyetemi adjunktusának ítélték oda.
Az Alexandra Tudományos Díjat, mely egyúttal egy százezer forint értékű könyvutalvány, Kriszbacher Ildikó, a PTE Egészségtudományi Kar tudományos dékánhelyettese vehette át.
A Professzorok Batthyányi Kör pécsi szervezetének Virág Benedek díját Árvai Tündének, a PTE BTK PhD hallgatójának adták át.

A Magyar Tudományos Akadémián november 22-én tartott ünnepségen Rátz Tanár Úr Életműdíjban részesült Dr. Kotek László, a Természettudományi Kar nyugalmazott mestertanára a fizika tehetséggondozás területén végzett több évtizedes, kimagaslóan eredményes munkája elismeréseképpen.

A Művészetek Palotájában november 25-én tíz fiatal vehette át kiemelkedő teljesítményéért a Junior Prima Díjat építészet és építőművészet kategóriában, köztük Csizmadi Péter DLA a PTE PMMIK Breuer Marcell Doktori Iskola végzett és László Zsolt a Doktori Iskola jelenlegi hallgatója.

November 29-én, Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia székházában Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke akadémiai doktori címeket adott át. Az MTA doktorává avatták Dr. Horváth Béla irodalomtörténész egyetemi tanárt, az Illyés Gyula Kar dékánját.

December 2-án, a Művészetek Palotájában megrendezett ünnepségen Prima Primissima Közönségdíjat vehetett át kiemelkedő művészi munkássága, valamint a magyar kulturális életben betöltött szerepe, karitatív tevékenysége elismeréseképpen Mága Zoltán hegedűművész, a Művészeti Kar hallgatója.


Tisztelt Egyetemi Polgárok, Kedves Munkatársak és Hallgatók!

Örömteli Önöknek erről a sok kiváló eredményről, elismerésről, a gazdag egyetemi életről beszámolni. Remélem, hogy a 2012-es év is számos olyan pillanatot tartogat mindannyiunk számára, amikor büszkék lehetünk majd arra, hogy a Pécsi Tudományegyetem közösségéhez tartozunk!

Engedjék meg, hogy ezekkel a gondolatokkal kívánjak meghitt, békés Karácsonyi Ünnepeket szeretteik körében, és sikerekkel, derűs pillanatokkal teli Új Esztendőt.

Kérem, továbbra is tiszteljenek meg észrevételeikkel, javaslataikkal, s főként tevékeny közreműködésükkel.


Dr. Bódis József
rektor